GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat

Actualitat

Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat
  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
Acte de lliurament del Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional 2015

Acte de lliurament del Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional 2015


Es complauen a convidar-vos a l’acte de lliurament
del Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional 2015 a
 
Nemesi Solà i Franquesa
 
que tindrà lloc el diumenge 17 de gener de 2016 a les 12 h.
a la seu social de l’ASSOCIACIÓ MEMORIAL 1714.
Plaça del Fossar de les Moreres 2-4, 08003 Barcelona.
 
 
Muntanyes del Canigó - Sr. Blai Bosser, violoncel.
 
- 12 h. Benvinguda, obertura de l’acte i presentació de la mesa de presidència que estarà formada pel Sr. Lluís Puig, Director General de Cultura Popular, tradicional i associacionisme de la Generalitat de Catalunya; el Sr. Amadeu Carbó, President de l’Associació Cultural Joan Amades i el Sr. Jordi Miravet, President del Memorial 1714.
 
Semblança del premiat a càrrec del Sr. Antoni Ayala i la Sra. Llum Ferrero, membres de Tradicions i Costums i de la Junta del Memorial 1714.
 
El Sr. Antoni Serès, secretari de l’ACJA, llegirà l’acta de l’Associació que recull l’acord d’atorgar el premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional 2015 al Sr. Nemesi Solà i Franquesa, premi que l’homenatjat rebrà a continuació de mans del Sr. President Amadeu Carbó.
 
Paraules del Sr. Nemesi Solà.
 
El Cant del Poble, tots junts
 
- 12.30 h. Ofrena floral setmanal al monument als màrtirs de 1714 i defensors de les llibertats i constitucions de Catalunya al Fossar de les Moreres de Barcelona. Ofrena que aquest dia serà oferta pel Sr. Nemesi Solà i la seva esposa la Sra. Maria Gost.
 
El Cant dels Ocells - Sr. Blai Bosser, violoncel. Lectura d’Els Focs de Sant Joan de Joan Maragall.
 
Cloenda de l’acte, Els Segadors.
 
- 14.00 h. Dinar de germanor al voltant del premiat el Sr. Nemesi Solà.
 
 
 
L’ASSOCIACIÓ CULTURAL JOAN AMADES, es va fundar a Barcelona l’any 1995 amb la finalitat de publicar els materials que el folklorista Joan Amades va deixar inèdits.
 
Actualment L’ACJA a part de protegir i difondre l’obra de Joan Amades participa i col·labora en accions d’estudi i divulgació de temes etnogràfics, tradicionals o populars.
 
Des de l’any 2011 atorga el PREMI JOAN AMADES DE CULTURA POPULAR I TRADICIONAL amb l’objectiu de prestigiar, reconèixer i fer públiques les trajectòries de persones o organitzacions que han destacat en l’estudi, la promoció i la dinamització de la cultura popular i tradicional catalana. L’any 2015, el premi ha recaigut en la persona de Nemesi Solà i Franquesa.
 
Nascut a Barcelona l’any 1929, en Nemesi Solà és actualment veí de Sant Pere Pescador. Va aprendre l’ofici a la pastisseria que la família tenien a tocar del Mercat de la Concepció de Barcelona, més tard treballà de forner a Montserrat. Es va formar en el cristianisme de base i es va vincular a l’escoltisme on va fer una gran aportació en llocs de responsabilitat, mai s’ha desvinculat del moviment escolta. En els moments més foscos de la dictadura va participar en nombroses accions per la dignitat nacional i cívica, entre les quals destaca la participació en el segrest i custòdia de la imatge de la Mare de Déu de Núria per tal que no fos coronada pel franquisme. Membre de l’Associació Tradicions i Costums va ser un dels impulsors de la Flama del Canigó que arriba a tots els Països Catalans. Va promoure la dignificació de l’espai del Fossar de les Moreres de Barcelona i va ser fundador i primer president del Memorial 1714, entitat dela qual avui en dia continua sent soci. Actualment és membre de la junta de la delegació d’Òmnium Cultural de l’Alt Empordà.
 
L‘ASSOCIACIÓ CULTURAL JOAN AMADES, ha valorat aquesta constant, apassionada i incansable trajectòria d’en Nemesi Solà que des del pur anonimat ha contribuït a difondre i a recuperar aspectes de la cultura popular catalana.


11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici