GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica

Articles i documents

Autors
1714
Canàries i Catalunya
Cap a la independència de Catalunya
Catalunya medieval
El franquisme avui
Els ibers i la Corona d'Aragó avui
Emblecat
Espanya contra l'estat i el regne de Catalunya
Etimologia de la paraula "Catalunya"
Heràldica catalana a Espanya i el món
Independències americanes
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat
  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR

Crònica de la Diada 2012


Sens dubte, la Diada d'aquest any 2012 serà recordada com un esdeveniment històric que ha significat el punt d'inflexió en el camí cap a la recuperació de la independència que Catalunya va perdre el 1714. Un cop més, els catalans hem fet demostració del nostre alt sentit de civisme però al mateix temps hem experimentat una immensa alegria perquè, malgrat la crisi, i malgrat la humiliació que representa viure sotmesos a Espanya, hem descobert que a partir d'ara tenim la recuperació de l'estat a tocar dels dits. I aquesta recuperació ja no depèn de les gestions del nostre govern, ni tan sols depèn dels polítics de Madrid. És tan sols una qüestió de temps. La potència del poble avança cap al seu destí sense que res no ens pugui aturar.
 
Els mitjans de comunicació i la major part dels polítics, curts de mires com acostumen a conduir-se, situen el procés de la independència com una conseqüència del fracàs de la transició democràtica, després dels vergonyants capítols del Tribunal Constitucional contra l'Estatut, l'espoli fiscal, la corrupció, etc. En realitat, aquests temes, per bé que molt seriosos, resulten secundaris al costat del que avui s'està descobrint com a l'autèntica raó de fons.
 
I és que, després de 1714, l'estat de Catalunya encara viu sota ocupació. La democràcia no legitima la invasió militar de fa 300 anys i l'única manera de restituir Catalunya en el seu lloc just és que el país recuperi la seva condició d'estat. Totes les altres raons són accessòries i derivades.
 
Després de la Diada d'enguany, la negociació per un pacte fiscal s'ha convertit, malgrat els seus promotors, en una simple estratègia de distracció en el joc autèntic que consisteix a recuperar l'estat. Sabem perfectament que Madrid regalarà quatre bagatel·les per fer-nos callar i després tornar a robar-nos pel darrere, i així continuar governant la màquina de fer diners gratis que representa Catalunya. Però el poble català ha anat més enllà, el poble català ha passat la frontera ideològica que el situa en l'autèntica perspectiva històrica on el problema no és un dèficit fiscal o un estatut malmès sinó la necessitat de recuperar l'estat, la necessitat que l'exèrcit espanyol marxi.
 
Felcitats a tots.
 
Joan Cavaller
13 de setembre de 2012
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Fotos: Rosa Gil11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici