GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica

Articles i documents

Autors
1714
Canàries i Catalunya
Cap a la independència de Catalunya
Catalunya medieval
El franquisme avui
Els ibers i la Corona d'Aragó avui
Emblecat
Espanya contra l'estat i el regne de Catalunya
Etimologia de la paraula "Catalunya"
Heràldica catalana a Espanya i el món
Independències americanes
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat
  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
Catalunya seria el tercer estat exportador

Catalunya seria el tercer estat exportador


Una Catalunya Estat seria el tercer país més exportador del món segons un estudi del Cercle Català de Negocis

 
Anònim
 

El CCN afirma en l’estudi que si l’any 2010 Catalunya hagués tingut plena sobirania les seves exportacions (que forçosament haurien d’incloure les vendes a l’Estat espanyol) suposarien un 59% del PIB català. Aquest percentatge ens deixaria només per darrera de Tailàndia (74,2%) i els Emirats Àrabs Units (67%), segons dades de 2010. L'estudi el podeu trobar en aquest enllaç del nostre àmbit d'estudis i informes.

L’estudi contempla, però, diversos escenaris que podrien afectar la capacitat exportadora catalana. El CCN es basa en un estudi de Modest Guinjoan i Xavier Cuadras per concloure que en el cas d’un fort boicot per part d’Espanya (en el pitjor dels casos es contempla que afectaria en un 40% la balança comercial amb Espanya) en cas de secessió Catalunya baixaria només del tercer al setè lloc en el rànquing mundial.

Aquesta posició encara ens deixaria per damunt de països com Alemanya. L’estudi del CCN constata que cada any baixa la dependència econòmica del mercat espanyol, fins al punt que el 2011 el dèficit comercial només equival al 25% del dèficit fiscal. Fins abans de la crisi, el dèficit comercial era clarament superior al fiscal.

Per a Joan Canadell, secretari general del CCN, les dades demostren que l’economia catalana “és dinàmica” i les empreses catalanes “són de les més competitives del món en els seus sectors”. Per a Canadell, “el problema és que les ineficàcies de l’Estat espanyol i el dèficit fiscal permanent fan que com a país no puguem ser competitius fins que no assolim l’Estat propi”.

 

 

Catalunya seria el tercer estat exportador

Anònim
 
 

Si Catalunya esdevingués un Estat de ple dret es convertiria en el tercer país més exportador del món, segons revela un estudi del Cercle Català de Negocis que s’ha fet públic avui. El CCN afirma en l’estudi que "si l’any 2010 Catalunya hagués tingut plena sobirania les seves exportacions (que forçosament haurien d’incloure les vendes a l’Estat espanyol) suposarien un 59% del PIB català. Aquest percentatge ens deixaria només per darrere de Tailàndia (74,2%) i els Emirats Àrabs Units (67%), segons dades de 2010".

L’estudi contempla, però, diversos escenaris que podrien afectar la capacitat exportadora catalana. El CCN es basa en un estudi de Modest Guinjoan i Xavier Cuadras per concloure que en el cas "d’un fort boicot per part d’Espanya (en el pitjor dels casos es contempla que afectaria en un 40% la balança comercial amb Espanya) en cas de secessió Catalunya baixaria només del tercer al setè lloc en el rànquing mundial. Aquesta posició encara ens deixaria per damunt de països com Alemanya".

L’estudi del CCN constata que cada any baixa la dependència econòmica del mercat espanyol, fins al punt que el 2011 el dèficit comercial només equival al 25% del dèficit fiscal. Fins abans de la crisi, el dèficit comercial era clarament superior al fiscal.

Per a Joan Canadell, secretari general del CCN, les dades demostren que l’economia catalana "és dinàmica" i les empreses catalanes "són de les més competitives del món en els seus sectors". Per a Canadell, "el problema és que les ineficàcies de l’Estat espanyol i el dèficit fiscal permanent fan que com a país no puguem ser competitius fins que no assolim l’Estat propi".

Per la seva banda, Ramon Carner, president del CCN, celebra que les exportacions a fora de l’Estat superin les interregionals i diu que és així perquè "l’empresari català ha pres bona nota que vendre a Espanya no és cap solució de futur i per això troba que per sortir de la crisi ha de vendre a l’exterior".

 

 11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici