GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica

Articles i documents

Autors
1714
Canàries i Catalunya
Cap a la independència de Catalunya
Catalunya medieval
El franquisme avui
Els ibers i la Corona d'Aragó avui
Emblecat
Espanya contra l'estat i el regne de Catalunya
Etimologia de la paraula "Catalunya"
Heràldica catalana a Espanya i el món
Independències americanes
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat
  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
Mobilitzacions a favor de la llei de la independència

Mobilitzacions a favor de la llei de la independència


Convoquen una acampada i una concentració en suport de la proposició de SI que dimecres arriba al ple

Pressionen CiU perquè no la tombi

 
 
Marc Bataller
 
Dimecres és el dia. Després de la darrera onada de consultes celebrada ahir a Barcelona i en una vintena de municipis més, dimecres serà el dia en què la independència es debatrà al Parlament gràcies a una proposició de llei de Solidaritat, que prosperà o decaurà en funció del vot de CiU. En concret, es votaran les esmenes a la totalitat del PSC, el PP i Ciutadans i, a hores d'ara, tot apunta que la federació s'abstindrà, encara que oficialment no ha decidit el vot. Això faria, segons l'aritmètica parlamentària, que les esmenes tiressin endavant i la llei de declaració d'independència es frenés en sec.

Davant d'aquesta possibilitat, diverses entitats independentistes preparen mobilitzacions per pressionar els nacionalistes, que votaran en bloc i no donaran llibertat als seus parlamentaris, tal com els havia demanat Solidaritat. De moment, un grup de ciutadans ja ha convocat a través de les xarxes socials una acampada davant del Parlament, que començarà avui a la tarda i s'allargarà fins dimecres. L'altra iniciativa és d'una dotzena d'associacions, que preparen una concentració davant del legislatiu per a les cinc de la tarda del dimecres, l'hora en què està previst que es faci el debat. Els organitzadors no volen relacionar-se amb cap sigla, sinó que pretenen demostrar la força que té l'independentisme i la gran transcendència de la proposició si avancés.

Mentrestant, Solidaritat també intenta convèncer els de Mas perquè donin l'esquena al “bloc espanyolista” del PSC, el PP i Ciutadans i que votin en contra de les esmenes. SI, que, per ara, només compta amb el suport d'Esquerra i del diputat no adscrit Joan Laporta, recorda que si la llei va endavant, després es podria pactar alguna esmena o modificació. “No ho donem per perdut. Confiem que CiU no bloquegi el procés”, destaca el secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran.

CiU ha recomanat als solidaris que retirin la proposició just després del debat i així s'estalviarien una més que possible derrota. La formació de Bertran s'hi ha negat.

 

 

Punts de la proposició de llei

Article 1:

Catalunya és una nació.

Article 2:

El poble de Catalunya és l'únic titular de la sobirania nacional.

Article 7:

La decisió de declarar la independència li correspon al poble català com a titular de la sobirania nacional, i al Parlament de Catalunya com a representant seu democràticament elegit.

Article 8:

Per mitjà d'aquesta llei es faculta el govern de la Generalitat a negociar el reconeixement internacional de la declaració d'independència.

Article 9:

En el termini de tres mesos a partir de l'aprovació de la present llei es constituirà l'Assemblea de Representants de la Nació Catalana, que treballarà perquè sigui declarada la independència al conjunt dels Països Catalans.

 

 11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici