GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica

Articles i documents

Autors
1714
Canàries i Catalunya
Cap a la independència de Catalunya
Catalunya medieval
El franquisme avui
Els ibers i la Corona d'Aragó avui
Emblecat
Espanya contra l'estat i el regne de Catalunya
Etimologia de la paraula "Catalunya"
Heràldica catalana a Espanya i el món
Independències americanes
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat
  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
Un 34% dels catalans votaria a favor de la independència i un 30% en contra

Un 34% dels catalans votaria a favor de la independència i un 30% en contra


FUNDACC. El baròmetre de la comunicació i la cultura. 11.04.2011

 

 

El 34 per cent dels catalans votaria sí a la independència, el 30 per cent votaria no, el 23 per cent no sap o no contesta, el 9 per cent s’abstindria i el 3 per cent votaria en blanc

Si demà se celebrés un referèndum sobre la independència de Catalunya, vostè que votaria? Aquesta és la pregunta que la Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura (Fundacc) ha fet a través del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura a 5.084 persones majors de 18 anys durant els mesos de gener i febrer de 2011, en ple tram final de les consultes per la independència que s’han realitzat a 554 municipis de Catalunya des de setembre de 2009 i que van culminar ahir a Barcelona i a 19 altres municipis.

A partir de les dades obtingudes pel Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, el 34% dels catalans votaria sí a la independència (2,1 milions de persones), el 30% votaria no a la independència (1,8 milions de persones), el 23% afirma que no sap o no contesta (1,4 milions), el 9% s’abstindria (gairebé 600.000 persones) i el 3% votaria en blanc (200.000 persones).

 

Independència i sentiment nacional

Dels catalans que votarien sí a la independència, el 70% se senten més catalans que espanyols o només catalans, el 15% se senten tan espanyols com catalans i el 4% se senten només espanyols o més espanyols que catalans.

 Dels catalans que votarien no a la independència, el 48% se senten tan espanyols com catalans, el 26% se senten només espanyols o més espanyols que catalans, i el 12% més catalans que espanyols i només catalans.

Dels catalans que votarien en blanc, el 47% se senten tan espanyols com catalans, el 21% més catalans que espanyols o només catalans, i el 9% només espanyols i més espanyols que catalans.

Dels catalans que s’abstindrien en la votació, el 45% se senten tan espanyols com catalans, el 16% se senten més catalans que espanyols o només catalans, i l’11% només espanyols o més espanyols que catalans.

 

Independència i partits polítics

El 97% de les persones que afirmen que Solidaritat Catalana és el partit polític que millor defensa els seus interessos votaria sí a la independència. També hi votaria a favor el 87% dels catalans que s’identifiquen amb ERC, el 51% dels catalans que s’identifiquen amb CiU, el 33% dels que s’identifiquen amb ICV, el 26% dels que s’identifiquen amb PSC, el 13% dels que s’identifiquen amb el PP i el 12% dels que s’identifiquen amb C’s. Per la seva banda, també votarien sí a la independència el 47% dels que s’identifiquen amb altres partits polítics diferents als esmentats i el 25% dels que no s’identifiquen amb cap d’ells.

 

 

Un de cada quatre catalans no ho té clar o no es pronuncia, segons un estudi del Baròmetre
 

Un 34% dels catalans votaria a favor de la independència i un 30% ho faria en contra, segons un estudi del Baròmetre de la Comunicació. Amb la pregunta "Si demà se celebrés un referèndum sobre la independència de Catalunya, vostè què votaria?", el Baròmetre ha preguntat a 5.084 persones majors de 18 anys durant els mesos de gener i febrer d'aquest any, coincidint amb el tram final de les consultes independentistes i abans de la celebrada a Barcelona aquest diumenge. Dels enquestats, un 23% no sap què votaria o no contesta, mentre que un 3% votaria en blanc i 9% s'abstindria. En xifres absolutes, 2,1 milions de catalans donarien el vistiplau a una Catalunya independent; 1,8 milions en contra; 1,5 milions no ho sap o no contesta; 600.000 persones s'abstindria i el 3% ho faria en blanc.

De l'estudi es desprèn que dels catalans que votarien a favor de la independència, el 70% se senten més catalans que espanyols o només catalans, el 15% se senten tant espanyols com catalans i el 4% se senten només espanyols o més espanyols que catalans. Per la seva banda, els que votarien en contra de la independència, quasi la meitat -un 48%- es consideren tant espanyols com catalans; el 26% només espanyols o més espanyols que catalans i el 12% més catalans que espanyols i només catalans.

Pel que fa els abstencionistes, el 45% se senten tant espanyols com catalans, un 16% més catalans que espanyols o només catalans i l'11% només espanyols o més espanyols que catalans.


Un 13% dels simpatitzants del PP i un 12% de C's, a favor de la independència

Segons l'enquesta del Baròmetre, un 13% dels catalans que s'identifiquen amb el PP i un 12% amb C's estarien a favor de la independència. El 26% que s'identifica amb el PSC també estaria a favor d'una Catalunya independent i el percentatge creix fins al 33% amb els qui creuen que ICV representa millor els seus interessos; fins al 51% en els simpatitzants de CiU i es dispara fins al 87% i el 97% amb els que s'identifiquen amb ERC i Solidaritat Catalana, respectivament.11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici