GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica

Actualitat

Articles i documents

Publicacions

Cartografia

Col·labora

Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat
  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
S

S'estrena la pel·lícula d'Icíar Bollaín, También la lluvia


El dia 7 de gener de 2011 es va estrenar la pel·lícula de la directora Iciar Bollaín, También la lluvia. El mes de setembre passat vam informar de la presentació de la pel·lícula al Festival Internacional de Cine de Toronto (9-19 de setembre).
 
También la lluvia és la cinquena pel·lícula dirigida per Iciar Bollaín, en la qual barreja dues històries, el descobriment del Nou Món i la Guerra Boliviana del Agua que va esclatar l'any 2000, per tal de denunciar la situació d'injustícia social que viu la comunitat indígena boliviana. Basada en el guió de Paul Laverty, la pel·lícula és interpretada per Luis Tosar, Gael García Bernal, Raúl Arévalo, Juan Carlos Aduviri i Karra Elejalde, entre altres.
 
L'Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas va escollir También la lluvia per aspirar a representar Espanya en els Òscar. Lope i Celda 211 van quedar enrere en la carrera per la 83a edició d'aquests premis en l'apartat de millor pel·lícula estrangera de parla no anglesa.
 
L'Academia de Cine tambié ha trait aquesta pel·lícula per representar el cinema espanyol en la 53a edició dels Premis Ariel de Mèxic en la categoria de millor pel·lícula iberoamericana. Haurem d'esperar fins al 25 de gener per saber la decisió de l'Acadèmia de les Arts i Ciències Cinematogràfiques dels Estats Units. Els premis seran lliurats a Los Àngeles el 27 de febrer de 2011. Els Premis Ariel encara no tenen data però s'acostumen a concedir a l'abril. 
 


11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici